Рибалки, затримані росіянами в Азовському морі, повернулися в Україну, відео

14:06, 29.02.2020
Рибалки, затримані росіянами в Азовському морі, повернулися в Україну, відео

В Україну повернулись рибалки, яких 14 лютого затримали росіяни в Азовському морі.

 

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

 

"Сьогодні вранці на пост технічного спостереження Держприкордонслужби надійшла інформація, що кораблі БО ПС ФСБ РФ доставлять в район загальновизначеної системи розподілу руху в Азовському морі малий плавзасіб з українськими громадянами, що був затриманий ними 14 лютого цього року", - йдеться у повідомленні.

 

За даними прикордонників, вже за декілька годин, на відстані майже 10 морських миль від порту Бердянськ, тактична група катерів Маріупольського загону Морської охорони, що несла службу у даному районі, виявила кораблі БО ПС ФСБ РФ, від яких в бік українського берега направлявся малий плавзасіб. Із наближенням він був розпізнаний як ЯЗП-0901, на борту якого перебували 4 особи.

 

"За результатами огляду та перевірки документів, які засвідчують особу, встановлено, що це той самий плавзасіб і ті самі четверо громадян України, які в порушення чинного законодавства вийшли в море", - йдеться у повідомленні.

 

У ДПСУ відзначили, що тактична катерна група Морської охорони забезпечила супровід плавзасобу до порту Бердянськ, де наразі встановлюються усі обставини їх затримання російською стороною.

 

За порушення прикордонного режиму та порядку виходу плавзасобу в море кожного з рибалок притягнуто до адміністративної відповідальності, а на плавзасіб накладено заборону виходу в море терміном на 30 діб, повідомили прикордонники.

 

Нагадаємо, 15 лютого з'явилось повідомлення, що російські прикордонники затримали в західній частині Азовського моря біля берегів окупованого Кримського півострова маломірне судно, імовірно, “з українськими браконьєрами”.

 

Прокуратура АРК повідомила, що відкрила кримінальне провадження через захоплення українського судна.

 

Пізніше стало відомо, що екіпаж затриманого російськими прикордонниками в Азовському морі українського судна, визнав факт незаконного вилову риби.