Володимир Зеленський вимагає скликати Раду 4 березня

21:05, 28.02.2020
Володимир Зеленський вимагає скликати Раду 4 березня

Президент Зеленський прийде до Ради 4 березня.

Президент Володимир Зеленський скерував голові Верховної Ради Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання парламенту о 16 годині 4 березня.

 

Відповідна інформація розмішена на сайті Ради у п’ятницю.

 

«Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради України від 28 лютого 2020 року, засідання скликається у зв’язку з вимогою президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання», - йдеться у повідомленні.

 

Згідно з порядком денним парламенту, тиждень, на якому скликається позачергове засідання, є пленарним.

 

Згодом стало відомо, що президент Зеленський просить включити до порядку денного засідання питання щодо розгляду декількох проектів законів та щодо Кабінету міністрів.

 

Крім того, президент просить заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів.

 

За неофіційними даними, на засіданні Ради можуть розглядати кадрові питання – деталі узгодять на зібранні фракції «Слуга народу».

 

Один із депутатів фракції «Слуга народу» неофіційно зазначив пресі: «У депутатському чаті повідомили, що питання на розгляді - кадрові зміни. Попросили не планувати нічого до вечора».

 

Водночас, декілька джерел у керівництві парламентської монобільшості зазначають, що рішення щодо ймовірної відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука не ухвалювалося. Тож швидше за все, він залишиться на посаді.

 

Тоді як джерела окремих ЗМІ в уряді, що пана Гончарука таки можуть усунути з посади, поставивши віцепрем’єра Дениса Шмигаля як виконувача обов'язків прем‘єр-міністра.

 

Мовляв, «кадрові перестановки президент обговорить з урядом на закритій нараді».

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський підтвердив, що нещодавно зустрічався з бізнесменом і колишнім політиком Сергієм Тігіпком. Низка експертів припускає, що на Банковій розглядають кандидатуру Тігіпка на посаду віцепрем’єра або й навіть, як наступника Гончарука у прем’єрському кріслі.