Данілов: Найкращі ліки від коронавірусу – цибуля, сало і часник

14:56, 28.02.2020
Данілов: Найкращі ліки від коронавірусу – цибуля, сало і часник

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що Україна запровадить систему контролю за поширенням лікарських засобів, і пожартував про ліки від коронавірусу.

 

Про це він заявив на ток-шоу "Право на владу" на "1+1" 27 лютого

 

"Треба, щоб держава встановила повний контроль за проходженням всіх ліків – починаючи від виробника і закінчуючи аптечним складом. Ми саме цим питанням зараз займаємося. Але спротив дуже шалений, бо люди на цьому заробляють величезні гроші…У нас у країні вже розробляється система тотального контролю за лікарськими засобами. Кожна аптека, яка має ліцензію на продаж цих речей, буде звітувати щодня: пробили ліки – ми розуміємо, скільки їх є, скільки їх лишилося і з якої вони партії",- сказав Данілов.

 

Актор Володимир Горянський зазначив, що це питання актуальне, бо зараз з’явиться багато "ліків від коронавірусу".

 

Олексій Данілов відповів жартома: "Я вам можу сказати: кращі ліки від коронавірусу – цибуля, сало і часник".

 

На жарт телеведучої Наталії Мосейчук, скільки тоді горілки треба випити, Данілов відповів зі сміхом:  "Я ж не казав за горілку".

 

Перед цим ішлося про серйозні теми: медичну реформу та контроль аптечної мережі.

 

Нагадаємо, 19 лютого Кабінет міністрів дозволив Міністерству охорони здоров’я закупити засоби для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19 за кошти, які залишилися у "Crown Agents" після закупівлі препаратів для онкохворих.

 

А  міністерка Охорони здоров"я запевнила, що у разі епідемії коронавірусу місць у лікарнях вистачить на 4 місяці:  "У нас є 12 тисяч ліжок на всю Україну. Навіть якщо щодня буде з’являтися по 100 (пацієнтів із коронавірусом – ред.), у нас чотири місяці інтенсивної появи по 100 людей вистачить ліжок".