Путін хоче вписати в Конституцію захист «правди» про Другу світову

16:48, 26.02.2020
Путін хоче вписати в Конституцію захист «правди» про Другу світову

Президент РФ Володимир Путін вважає доречним прописати в Конституції Росії норму про "захист правди про Велику Вітчизняну війну".

 

Про це повідомляє російське агентство ТАСС, яке цитує Путіна.

 

На зустрічі в середу з робочою групою з підготовки змін в Конституцію він зазначив, що здійснюються спроби "вкрасти" у РФ перемогу у Другій світовій війні. Він заявив, що потрібно "активно протистояти" таким спробам, і було б доречно це "акуратно" відобразити в Конституції РФ.

 

"Хтось хоче вкрасти у нас перемогу? Спроби такі робляться, але це неможливо. Берлін-то хто штурмував? Чий прапор над рейхстагом майорів? Цього ніхто не забуде",- сказав президент Росії.

 

 

Як повідомляла УМ, раніше колишній помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що "України немає, є українство" і що "Донбас не заслуговує такого приниження", як повернення до її складу: "України немає. Є українство. Тобто, специфічний розлад умів. Дивним чином доведене до крайніх ступенів захоплення етнографією. Таке криваве краєзнавство. Сумбур замість держави. Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає. Брошура "Самостійна Україна" є, а України немає. Питання тільки в тому, України вже немає чи поки ще немає?"

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна живе незалежно від уявлення про неї відставного шовініста.