Кібер Альянс заявляє про обшуки у своїх співвласників

11:28, 25.02.2020
Кібер Альянс заявляє про обшуки у своїх співвласників

Поліція проводить обшуки за місцем реєстрації трьох громадських активістів та співасновників ГО "Український Кібер Альянс".

 

Про це повідомляє Ukrainian Cyber Alliance.

 

"Ранком 25-го лютого, у громадських активістів та співасновників ГО "Український Кібер Альянс" Sean Brian Townsend, Александр Галущенко, Андрей Перевезий проводяться обшуки за місцем їх реєстрації. На разі ми не маємо більш детальної інформації, щодо причини таких дій. Ми пов'язуємо такі дії Національної поліції України з політичним тиском на наших активістів", - зазначено в тексті.

 

Альона Гринько у коментарях поширила ухвалу суду, в якій сказано, що дозвіл на обшук у Києві по вулиці Наталії Ужвій 4-в надано у зв’язку з розслідуванням інциденту від 16 жовтня 2019 року, коли на табло "Міжнародного аеропорту Одеса" з’явилося фото дівчини з написом "Fuck you Greta".

 
 
 

Як повідомляла УМ, 16 жовтня 2019 року в аеропорту Одеси на інформаційному табло висвітився образливий напис – очевидно, на адресу 16-річної шведської екоактівісткі Ґрети Тунберг.

 

Ґрета Тінтін Елеонора Ернман Тунберґ (3 січня 2003 року) – шведська активістка, яка виступає за протидію глобальному потеплінню та зміні клімату.

 

У серпні 2018 року вона стала відомою тим, що розпочала перший шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції.

 

 Всесвітній марш за клімат відбувся в Тихому океані на Вануату та Соломонових островах, а також в Австралії.

 

Нагадаємо, марші за клімат розпочала 16-річна школярка Грета Тунберг. Вона пропускала школу щоп’ятниці, починаючи з серпня 2018 року, а натомість виходила на одиночні пікети біля будівлі шведського парламенту, вимагаючи вжити заходів для запобігання глобальному потеплінню.

 

Така акція стала початком рух Fridays for Future. Відтоді до нього долучилися понад мільйон молодих людей з усього світу.23 вересня 2019-го екоактивістка планує взяти участь у кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку.

 

Журнал "Time" назвав Ґрету однією з 25 найвпливовіших підлітків світу 2018 року, а 11 грудня 2019 року оголосив її людиною року.