Чорновол оголосили підозру: напала на людину на суді по Пашинському

11:03, 25.02.2020
Чорновол оголосили підозру: напала на людину на суді по Пашинському

Народному депутату восьмого скликання Тетяні Чорновол повідомили про підозру у перешкоджанні журналістській діяльності через конфлікт із Дмитром Кучером у жовтні 2019 року.

 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

"Слідством встановлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій, які відбувались у залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон та припинила здійснення відеозапису", - йдеться в повідомленні.

 

Чорновол повідомили про підозру за ч.1 ст.171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

У разі доведення вини екснардепці загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

 

Нагадаємо, конфлікт трапився 18 жовтня 2019 року на засіданні Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядав питання запобіжного заходу екснардепу від фракції "Народний фронт" Сергію Пашинському. 

 

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко написав у Facebook, що Кучер розповів, що під час судового засідання у нього вирвали з рук телефон, штовхали, дряпали та перешкоджали журналістській діяльності. Зокрема, він звинуватив у нападі Чорновол.

 

На місце події Кучер викликав поліцію і написав заяву про перешкоджання діяльності.

 

 "Запитав у пані Чорновол про її ставлення до рішення суду, вона коротко відповіла – якесь класичне висловлювання. Тоді я перевів камеру на Парубія, який обіймався з Пашинським і вони про щось говорили. А з лівого боку стояла пані Чорновол, яка раптом вихопила в мене телефон, щоб я не знімав. Я вирішив забрати телефон назад, адже він досить дороговартісний, і поки повертав, пані Чорновол мене подряпала".

Нагадаємо, Кучер співробітник sharij.net. На нього не вперше нападають у залі суду.

 

Зокрема, у грудні 2019 року на суді, де розглядали апеляцію на запобіжний захід підозрюваній у причетності до вбивства Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

 

Тоді Кучер розповів, що йому погрожували, ставили дурні питання, вдарили і облили сечею. "Шарий.net" належить проросійському блогеру Анатолію Шарію, який наразі проживає за межами України й переховується від слідства.