Підозрюваних немає: минуло 3 місяці з дня ДТП за участю Кулеби

16:40, 24.02.2020
Підозрюваних немає: минуло 3 місяці з дня ДТП за участю Кулеби

24 лютого минає 3 місяці від дня аварії за участі уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби. Тоді чиновник на авто виїхав на перехрестя на заборонний сигнал світлофора, де зіштовхнувся з мікроавтобусом.

 

У справі про ДТП про підозру нікому не повідомили. Обидва водії у статусі свідків, повідомила кореспондентові Gazeta.ua начальник відділу комунікації ГУНП у Київській області Віталія Грохольська.

 

"Автотехнічна експертиза, яка була призначена після аварії, ще триває. Провели слідче відтворення подій на місці аварії. Усі потерпілі уже виписані з лікарень. Призначена також судово-медична експертиза для встановлення ступеня тілесних ушкоджень. Зараз обидва водії співпрацюють зі слідством", - розповіла Грохольська.

 

Кримінальну справу відкрили за статтею "порушення правил дорожнього руху". Винуватцеві загрожує до 3 років позбавлення волі і на стільки ж часу позбавлення водійських прав.

 

Три місяці - дуже короткий термін для проведення усіх експертиз у такій серйозній аварії. Збір доказів може тривати і рік. Тому несхоже, що справу навмисно затягують, вважає адвокат Антон Зубков.

 

 

"Спустити справу на гальмах не вийде. Тому що є кримінальне провадження, все зафіксовано. Для визначення ступеню вини необхідно встановити ступінь важкості травм у потерпілих. Від цієї експертизи залежить, чи перекваліфікують справу. Якщо ні, то так як найбільше постраждали Кулеба і його сім'я, це може бути пом'якшувальною обставиною в суді. Також можуть врахувати думку іншого водія. Якщо йому все компенсували, він може просити не назначати найсуворіше покарання. Це суд теж бере до уваги і назначає нижчу міру покарання. Або, наприклад, 3 роки з відстрочкою на 2 роки. Знову ж таки, все залежатиме від ступеню важкості отриманих травм. Відстрочка або умовний термін можливі лише за легких або середньої важкості травм, але неважких. Звісно, бувають ньюанси, і адвокати можуть звернути увагу на роботу світлофорів чи інших технічних моментах. Але це все вивчатиметься на етапі судового розгляду", - каже адвокат.

 

Як повідомляла УМ , 24 листопада уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба разом зі своїми двома синами потрапив у серйозну ДТП.  Микола Кулеба поїхав на червоне.