Відсьогодні Штати ускладнюють правила видачі своїх Green Card

10:07, 24.02.2020
Відсьогодні Штати ускладнюють правила видачі своїх Green Card

Від 24 лютого Сполучені Штати ускладнюють правила видачі Green Card іноземцям — зміни торкнуться тих, хто сподівається на отримання державної допомоги.

 

Це дозволить захистити американських платників податків та підтримає програми соціального забезпечення для американців, повідомили в Білому домі.

 

Зміни мають скоротити дефіцит федерального бюджету.

 

"Це відновить основоположний правовий принцип, згідно з яким нові члени суспільства повинні бути фінансово самостійними й не залежати від щедрості платників податків США", – мовиться у повідомлені.


Ініціативу в серпні 2019 року висунув помічник президента США Стівен Міллер.

 

Відтак влада може відмовити у в'їзді або видачі Green Card, виходячи з рівня доходів або того, як часто людина користується програмами соціальної допомоги. Сюди належить соціальне забезпечення, талони на харчування, державне житло або безкоштовна медична страховка за програмою Medicaid.

 

Нагадаємо: правила мали набути чинності в середині жовтня 2019 року, однак тоді вони були оскаржені в суді.

 

Позов до суду подали семеро громадян США і некомерційна організація. Вони вважали, що указ Трампа завадить прибуттю двох третин потенційних легальних мігрантів, а також істотно скоротить число осіб, що в'їжджають в країну за сімейними візами.

 

Заборона Трампа мала поширюватися лише на людей, які подають заявки на отримання міграційних віз для в'їзду до країни, але не на тих, хто вже перебуває у США. Також ця норма не діє щодо осіб, які мають посвідку на проживання у США, шукачів притулку, біженців та дітей. Водночас ця норма діє для батьків, чоловіків та жінок американських громадян. У Білому домі наголосили, що занадто багато осіб, які не є громадянами США, скористалися "щедрими програмами охорони здоров'я".