Секретар РНБО Данілов прилетів у Нові Санжари

12:00, 22.02.2020
Секретар РНБО Данілов прилетів у Нові Санжари

Зустрічав секретаря РНБО Олексія Данілова (в центрі) голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. (Фото Полтавської ОДА)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов прилетів за дорученням президента на місце розміщення для обсервації евакуйованих з Уханю українців - у селище Нові Санжари Полтавської області.

 

Про це повідомляють сайти РНБО і Полтавська облдержадміністрації у суботу.

 

«Данілов детально ознайомиться з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців у медичному центрі Нацгвардії «Нові Санжари», - йдеться у повідомленні Ради нацбезпеки і оборони.

 

Тоді як пресслужба Полтавської ОДА додає, що секретар РНБО «ознайомиться з умовами перебування евакуйованих з Китаю українців у медичному центрі Національної гвардії «Нові Санжари».

 

Зустрічав пана Данілова голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, який його супроводжує.

 

Як повідомляла «УМ», мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих з Уханю українців повезуть до них, ще з вечора 19 лютого влаштували мітинг, а вранці 20 лютого перекрили дорогу і вступили у сутичку з поліцейськими. Правоохоронцям довелося відтісняти протестувальників, щоб завезти евакуйованих у медичний центр. У сутичках з протестувальниками постраждали 9 поліцейських.

 

Евакуйовані українці протягом 14 днів перебуватимуть у санаторії в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що замовники та організатори протестів понесуть кримінальну відповідальність.