У Нових Санжарах не пускають дітей до школи після евакуації українців з Уханю

16:55, 21.02.2020
У Нових Санжарах не пускають дітей до школи після евакуації українців з Уханю

Майже половина учнів єдиної у Нових Санжарах школи 21 лютого не прийшли до школи через евакуацію до місцевого медичного центру українців з Китаю

 

Про це повідомив директор школи Микола Решетило, передає Суспільне.

 

"З 900 учнів не з’явилося майже 400 - їх не пустили батьки через ситуацію в селищі. Нині в Нових Санжарах усе спокійно. Дороги розблоковано, протестувальників немає", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, літак з громадянами України та громадянами інших країн уже приземлився в Україні. Спершу його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправиться та полетить до аеропорту в Харкові.

 

Мешканці Нових Санжар, дізнавшись, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС, почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу. Люди палили шини та дрова на під'їзді до медцентру, запалили барикаду перед автобусом, побили в ньому вікна.

 

Правоохоронці врешті решт відтіснили протестувальників у Нових Санжарах і завезли евакуйованих у медичний центр. Згодом поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах на Полтавщині.