Україна працює над новою редакцією Мінських угод — Пристайко

10:20, 21.02.2020
Україна працює над новою редакцією Мінських угод — Пристайко

Українська сторона працює над новою редакцією Мінських угод

.

Про це заявив міністр зовнішніх справ Вадим Пристайко у коментарі «Голосу Америки».

 

Він переконаний, що війна, яка шостий рік триває на Донбасі, вказує на необхідність внесення змін в Мінські домовленості, які, на думку Пристайка, вичерпали себе.

 

За його словами, деякі пункти Мінських домовленостей реалізовувати неможливо. Тому з часом буде розроблено новий документ, який буде простіше виконати 1 досягти результатів.

 

Міністр нагадав, що чинні домовленості мали бути виконані ще у 2015 році.

 

«Зараз 20-й — ми все ще не досягли світу. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно міняти, адже деякі його пункти реалізувати неможливо», — сказав глава МЗС.

 

Пристайко також підтвердив, що Україна працює над новою редакцією Мінських домовленостей, хоч і Росія публічно виступає проти внесення в них змін. Також українська сторона зараз працює над тим, щоб переконати усіх учасників переговорів погодитися з тим, що «Мінські домовленості вичерпали себе і потребують змін».

 

Також міністр нагадав, що на попередні зміни, які вносили до Мінських домовленостей, а саме щодо «формули Штайнмайєра» та розведення сил, Росія погодилась. 

 

Як повідомляла УМ, 30 січня 2020-го Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій визнала Росію «стороною Мінських домовленостей».

 

Нагадаємо, голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Хендрік Дамс планує зібрати за одним столом представників делегацій Росії, Латвії, Литви, Естонії, Грузії та України, щоб спробувати врегулювати протиріччя між ними.