Літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові

12:25, 20.02.2020
Літак із евакуйованими українцями з Уханю приземлився у Харкові

Літак з Уханю з евакуйованими українцями приземлився у Харкові.

 

Про це повідомляє сервіс flightradar

 

Літак у аеропорту Харків приземлився о 11:50. Зазначалося, що орієнтовний час прибуття рейсу PQ1117 із Києва до Харкова був запланований на 11:40.

 

Водночас, Міністерство охорони здоров'я повідомило, що у пасажирів та членів екіпажу авіарейсу із Уханя не виявлено жодних симптомів гострих респіраторних захворювань.

 

"Міністерство охорони здоров’я поспілкувалось із медиками, які супроводжували людей на борту авіарейсу з Уханя. Під час польоту та посадки літака у жодного пасажира та члена екіпажу не було виявлено симптомів гострих респіраторних захворювань", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що всі люди, що прибули з Уханя будуть транспортовані до місця обсервації – у медичний центр Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області.

 

У МОЗ також повідомили, що психоемоційний стан всіх пасажирів у нормі, але вони все ще потребують підтримки та розуміння зі сторони співгромадян.

 

В свою чергу прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликає українців не піддаватися на провокації та із розумінням поставитися до ситуації навколо евакуації з Китаю громадян України та ряду інших держав.

 

“Закликаю громадян України не піддаватися на провокації, дотримуватися публічного порядку і безпеки та із розумінням поставитися до ситуації і наших громадян та іноземців, які потребують допомоги держави Україна у складній ситуації”, - зазначив Гончарук у Тelegram..

 

Він підкреслив, що безпека кожного громадянина України є абсолютним пріоритетом Президента й уряду. “Ми своїх не залишаємо! У будь-якій ситуації треба бути людьми і пам’ятати, що у такій ситуації міг опинитись кожен з нас чи близька нам людина”, - наголосив Прем’єр-міністр.

 

Нагадаємо, літак з громадянами України та громадянами інших країн уже приземлився в Україні. Спершу його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправиться та полетить до аеропорту в Харкові.

 

Як повідомляла УМ, у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди мають перевезти евакуйованих із китайського міста Ухань українців, мітингувальники перекрили дорогу міжрегіонального значення.

 

Зеленський присоромив українців через реакцію на літак з Китаю.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко показав умови санаторію, в яких перебуватимуть евакуйовані українці з Китаю

 

 

 

  •