Максим Хітайлов загинув у бою за Хутір Вільний

23:33, 18.02.2020
Максим Хітайлов загинув у бою за Хутір Вільний

Гранатометник 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Максим Хітайлов загинув у бою з російськими окупантами поблизу Хутора Вільного в районі міста Золоте на Луганщині у вівторок вранці.

 

Захиснику України було лише 22 роки.

 

Прізвище загиблого солдата повідомили на сторінці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців у Facebook.

 

«Під час відбиття нападу збройних формувань Росії на спостережний пункт поблизу Хутора Вільного, на превеликий жаль, 72 бригада назавжди втратила надійного товариша, бойового побратима, відданого захисника України солдата Хітайлова Максима Євгенійовича», - йдеться у повідомленні.

 

У бригаді висловили щирі співчуття мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним та друзям воїна полеглого в бою за Україну.

 

За даними соцмереж, Максим – уродженець села Вирішальне Лохвицького району Полтавської області. Після закінчення школи навчався на технолога в Миргороді у  2013-2017 роках. Надалі опановував професію будівельника в Полтавському НТУ імені Ю. Кондратюка.

 

Максим Хітайлов був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника.

 

За неофіційними даними, тіло полеглого бійця станом на вечір 18 лютого залишалося на території, яку контролюють бойовики.

 

Як повідомляла «УМ», зранку 18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського та Хутора Вільного, що поблизу Золотого.

 

Під час наступу бойовики намагалися захопити один зі спостережних постів у районі Золотого на Луганщині. У бою загинув один захисник України, ще п’ятеро отримали поранення.