Поблизу Кримського загинув український військовий, п'ятеро поранені

19.02.2020
Поблизу Кримського загинув український військовий, п'ятеро поранені

Війна триває; хоч комусь це здається лише «провокацією» (Фото з сайта 24tv.ua)

Штаб Операції об’єднаних сил підтвердив інформацію про наступ російських військ на ділянці розведення сил і повідомив про втрати з українського боку. «Зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний».
 
Бій почався о 5-й ранку. Інформація про закінчення активних бойових дій надійшла о 10-й. Окупанти застосовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь iз гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.
 
Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Інтенсивність бою оцінюється як найвища за кілька останніх років. 
 
Унаслідок ворожих обстрілів українські захисники зазнали втрат. Наразі підтверджено інформацію про одного загиблого та п’ятьох поранених. За непідтвердженими офіційно даними, українські військовослужбовці внаслідок ранкової атаки бойовиків втратили позиції неподалік Золотого на Луганщині. 
 
На відео, яке зранку оприлюднили мешканці окупованого Кіровська, видно, що обстріл ведеться з багатоповерхівок, ворог знову прикривається цивільним населенням. Уже є інформація, що російські найманці таки поцілили в мирні райони. 
 
Першим публічно про наступ повідомив журналіст Юрій Бутусов. 
 
Упродовж минулої доби, 17 лютого, збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки вiсiм разів порушили режим припинення вогню. Противник гатив по наших позиціях із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем i великокаліберних кулеметів. 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстріляв позиції наших захисників поруч iз населеними пунктами Гнутове, Павлопіль, Піски, Водяне, Березове. На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник двічі обстріляв захисників Оріхового, випустивши по наших позиціях 3 міни зі 120-мiлiметрового міномета, 4 міни з міномета калібру 82 мм, а також вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета.