На Черкащині поліція затримала «мінувальника» потягу «Трускавець-Дніпро»

17:12, 13.02.2020
На Черкащині поліція затримала «мінувальника» потягу «Трускавець-Дніпро»

По гарячих слідах черкаська поліція затримала чоловіка, який вночі «замінував» поїзд «Трускавець-Дніпро». Через це поїзд зупинилина станції Городище, пасажирів евакуювали і ще довелося затримати рух 13 поїздів.

 

Як повідомляють в черкаському обласному управлінні поліції, зловмисником виявися пасажир цього потягу.

 

«Сьогодні вночі до поліції зателефонував невідомий чоловік та повідомив про замінування пасажирського потяга міжміського сполучення, який на момент повідомлення рухався територією Черкаської області. Поліцейські встановили, що потяг наближається до станції в місті Городище, де його й було зупинено. Всіх пасажирів потягу евакуювали. В результаті проведення ретельного огляду вагонів вибухотехніками та кінологами зі службовими собаками вибухових речовин та вибухових пристроїв виявлено не було», – розповідають у поліції Черкаської області.

 

Через неадекватний жарт 700 пасажирів поїзда з маленькими дітьми вночі змушені були чекати під дощем на дозвіл продовжити поїздку.


В той час, коли йшло обстеження потягу оперативники працювали над встановленням особи, яка надала таке повідомлення. Як з’ясувалося, поїзд «замінував» пасажир поїзда «Трускавець-Дніпро». Він був пʼяним. Мобільний телефон, з якого було здійснено дзвінок виявлено та вилучено.


Наразі чоловіка затримано відповідно до статті 208 КПК України.


Як повідомив начальник Городищенського відділення поліції Нелік Дьолог, за вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри та міри запобіжного заходу.