Федерація гімнастики України пояснила участь збірної у змаганнях в Росії

09:40, 07.02.2020
Федерація гімнастики України пояснила участь збірної у змаганнях в Росії

Перша віцепрезидентка Федерації гімнастики й головна тренерка збірної Ірина Дерюгіна розповіла, що участь українських спортсменок у Гран Прі в Москві підвищує рейтинг України та впливає на підготовку до Олімпійських ігор.

 

Про це повідомляє Федерація гімнастики України

 

"Ми зважували всі за та проти і прийняли рішення таки їхати на цей старт. По-перше, це впливає на наш рейтинг. А по-друге, від результату московського Гран Прі далі буде залежати, хто братиме участь у Гран Прі під час "Кубку Дерюгіної", який традиційно відбудеться у Києві у березні. Таким чином участь наших спортсменок у кожному Гран Прі збільшує наші шанси у рейтингу і зменшує шанси конкурентів",- сказада Ірина Дерюгіна.

 

За словами Дерюгіної, українська команда планує участь у кожному з п’яти Гран Прі цього року (перше – у Москві), щоб "використати кожну можливість для підготовки спортсменок".

 

Тренерка також відзначила, що "на Олімпійські ігри в Токіо повинні їхати найкращі, а їх видно саме за результатами участі у змаганнях".

 

Нагадаємо, 5 лютого тренерський штаб збірної України вирішив відправити Єву Мелещук і Христину Пограничну на змагання з художньої гімнастики в Росії.