Загороднюк: по регіонах розіслали листи з питання відстрочки від призову 18-річним

09:58, 05.02.2020
Загороднюк: по регіонах розіслали листи з питання відстрочки від призову 18-річним

Від Міністерства оборони направлено роз'яснювальні листи по регіонах України, де головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18- та 19-річним юнакам під час проведення призовних кампаній у 2020 році.

 

Про це повідомив вранці у середу міністр оборони Андрія Загороднюка у Facebook

 

"Призовна кампанія - 2020. Вчора від Міноборони направлено роз’яснювального листа на усі обласні державі адміністрації з рекомендаціями щодо проведення призовних кампаній у 2020 році.

 

У листі головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як саме розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18 та 19-річним юнакам", - повідомив міністр оборони у Facebook.

 

Він нагадав, що це передбачено українським законодавством, а саме ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу".

 

"Тож, якщо призовники цієї вікової категорії матимуть бажання пройти військову службу в такому віці, їх буде прийнято до лав ЗСУ та інших військових формувань. Це відбуватиметься виключно за їх письмовою згодою", - додав Загороднюк.

 

На час проведення призовних кампаній, зазначив він, буде організовано надання консультацій.

 

Як повідомляла УМ, раніше Президент Володимир Зеленський підписав указ про цьогорічний призов в армію з 18 років. 

 

Після цього міністр Загороднюк заявляв, що 18-річні юнаки не потраплять під весняний призов, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання піти на службу в ЗСУ.