Найбільше українців назвали себе вірянами ПЦУ – опитування

13:18, 04.02.2020
Найбільше українців назвали себе вірянами ПЦУ – опитування

Парафіянами православної церкви України, очолюваної митрополитом Епіфанієм, себе вважають 38,6% українців. Нерелігійних – 22,5%. На третьому місці, 20,7% опитаних назвали себе парафіянами Української православної церкви (Московського патріархату), очолюваної митрополитом Онуфрієм.

 

Про це йдеться в опитуванні, проведеному Центром “Соціальний моніторинг” і Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка, опублікованому 3 лютого.

 

4,5% віднесли себе до категорії “православний, християнин без конфесії”.

 

До цієї випадкової вибірки не потрапив жоден мусульманин. Зазначимо, що для малих значень імовірністні математичні похибки завжди більші, для великих значень – похибки менші.

 

Про це йдеться в опитуванні, проведеному Центром “Соціальний моніторинг” і Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка, опублікованому 3 лютого.

 

Опитування проводилося з 24 по 28 січня 2020 року.

 

В рамках дослідження було опитано 2003 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу, за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

 

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95.