У річницю інтронізації митрополит Епіфаній закликав помісні церкви бути єдиними

13:27, 03.02.2020
У річницю інтронізації митрополит Епіфаній закликав помісні церкви бути єдиними

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній у понеділок, 3 лютого, відзначає річницю інтронізації. Він висловив сподівання, що через рік прийматиме в українських святинях “все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних церков”.

 

Про це він написав у Фейсбук.

 

“Рік тому, в день 40-річчя, я отримав найвідповідальніше покликання — бути предстоятелем автокефальної, помісної Української Православної церкви”, — написав Епіфаній у фейсбуці, додавши, що цей рік “був непростим та повним різноманітних викликів”.

 

Він наголосив, що завдяки єдності Православну церкву України вже визнали Константинопольська Церква-Матір, Олександрійський Патріархат та Елладська Церква.

 

“Вірю, що, святкуючи наступну річницю нашого спільного буття, ми прийматимемо в наших українських святинях все більше й більше гостей та представників інших помісних Православних Церков… Ми всі різні, але об’єднані єдиним тілом Церкви Христової. Тож будемо єдиними”, – додав він.

 

Як  повідомляла УМ, 5 січня 2019 року у Стамбулі, в соборі Святого Георгія, відбулася церемонія підписання томосу про автокефалію Православної церкви України. 6 січня томос було вручено предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію.

 

Церква Еллади стала першою після Вселенського патріархату з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала незалежну ПЦУ та вступила з нею у міжцерковне спілкування.

 
Нагадаємо, 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але численні парафії переходять до ПЦУ.