Віталій Кличко просить приєднати Коцюбинське до столиці

14:48, 30.01.2020
Віталій Кличко просить приєднати Коцюбинське до столиці

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до Міністра розвитку громад та голови комітету Верховної Ради з питань регіонального розвитку з проханням приєднати селище Коцюбинське до Києва.

 

Про це повідомляє "Громада Приірпіння" та у зверненні Кличка.

 

Кличко надіслав 30 січня два звернення. У своїх листах він пише про необхідність приєднати селище до Києва, бо коцюбинчани під час громадських слухань ще у 2018 році підтримали приєднання до столиці: "Це важливе рішення, яке підтримала і громада селища, і Київська міска рада, на превеликий жаль досі не узгоджене Верховною Радою України".

 
 
 

Міський голова наголошує, що інфраструктура селища тісно пов’язана з інфраструктурою столиці, зокрема системи опалення та водопостачання.

 

Крім того, через те, що Коцюбинське залишається в області, мешканці селища не можуть домогтися подовження гілок комунального транспорту, адже маршрутки їздять менше 10 км до метро.

 

Після приєднання мешканці Коцюбинського  зможуть мати картку киянина, яка дає пільги. Також зазначається, що у перспективі через забудови кількість населення селища може зрости до 30 тисяч осіб.  

 
 
 

Тож школа, ліцей та два садки в не забезпечують населення анклаву, яке зростає через забудову промзони.

 

До того ж швидка допомога везе коцюбинчан через Київ до Ірпеня чи Бучі.

 

3 березня 2018 року у селищі Коцюбинське відбулися громадські слухання, на яких більшість присутніх проголосували за приєднання селища до Києва.

 

Після того Київрада звернулась до Верховної Ради з проханням розглянути питання про приєднання селища Коцюбинське Київської області до столиці.

 

У 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради прийняли рішення про приєднання до міста Ірпеня, однак представники територіальної громади протестували проти такого рішення.

 

У 2016 році Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання селища до Ірпеня без належного проведення громадських обговорень.