Під камерами ОБСЄ: окупанти на Донбасі організовують збройні провокації на ділянках розведення

29.01.2020
Збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки цілеспрямовано організовують збройні провокації в районі ділянок розведення.
 
 
27 січня близько десятої вечора російські окупанти вкотре здійснили обстріл зі станкового протитанкового гранатомета та стрілецької зброї в межах ділянки розведення №3, поблизу населеного пункту Богданівка.
 
 
Днем раніше українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зафіксувала, як бойовики імітували порушення розведення сил та засобів у межах тiєї самої ділянки, тільки з боку населеного пункту Петрівське. 
 
За словами української сторони СЦКК, «озброєні члени збройних формувань Російської Федерації, використовуючи рельєф місцевості та високу рослинність, зайшли на ділянку розведення на місця позицій підрозділів Об’єднаних сил, які були вивільнені при розведенні, та відкрили показовий вогонь трасуючими кулями в бік збройних формувань Російської Федерації».
 
Це відбувалось на відстані 250 метрів від відеокамери спостереження ОБСЄ, що, ймовірно, представників збройних формувань Російської Федерації планували видати за докази факту порушення розведення сил i засобів iз боку Збройних сил України. 
 
Загалом за минулу добу збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 10 разів порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріляли позиції наших сил неподалік населених пунктів Піски, Новотроїцьке, Лебединське, Тарамчук. 
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» обстріли наших позицій зафіксовано неподалік Майорського, Кіндрашівки Нової, Південного, Новотошківського, Новолуганського. 
 
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 
 
Під час обходу території між взводними опорними пунктами смуги відповідальності одного з підрозділів Об’єднаних сил українські розвідники затримали представника збройних формувань Російської Федерації.
 
У нього вилучено військовий квиток так званої «ДНР», що свідчить про його належність до збройних формувань, які входять до складу російсько-окупаційних військ.
 
За словами найманця, він діяв у складі диверсійно-розвідувальної групи, яка планувала викрити позиції, спостережні пости та вогневі точки підрозділів Об’єднаних сил.
 
Під час висування зi своїх позицій та перетину лінії зіткнення він підірвався на міні, встановленій самими ж російськими окупантами. Інші члени ворожої ДРГ кинули пораненого та повернулися на свої позиції.
 
Українські військовослужбовці надали затриманому окупанту, який отримав численні мінно-вибухові поранення, необхідну медичну допомогу та доправили до військового шпиталю. Наразі він перебуває під наглядом лікарів i дає свідчення про злочинні дії російської окупаційної адміністрації.