Священник назвав загиблого «кіборга» Дениса Поповича братовбивцею і вигнав сім'ю з храму

08:41, 25.01.2020
Священник назвав загиблого «кіборга» Дениса Поповича братовбивцею і вигнав сім'ю з храму

Мати військовослужбовця ЗСУ Дениса Поповича, який загинув у боях за Донецький аеропорт, звернулася до президента Володимира Зеленського через те, що місцевий священник спаплюжив пам'ять її сина.

 

Про це жінка розповіла під час вшанування полеглих захисників на 5-ту річницю оборони ДАПу, передає "Армія Inform".

 

За її словами, священник назвав загиблого героя "братовбивцею" і відмовився говорити з його родиною.

 

"У день народження Дениса разом із моїм чоловіком і онуками прийшла до церкви замовити службу. Але замість співчуття і благословення почула жахливі образи. Священник вигнав нас під паркан. Просто на дощ... Я була готова під землю провалитися від сорому через цю людину перед дітьми", – розповіла мати військовослужбовця.

 

Жінка багато років співала в цій церкві, і головне для неї була віра в Бога, а не різниця між патріархатами.

 

"Раніше я не розуміла різниці між патріархатом... Головне – віра в Бога. А церква – лише місце, куди можна прийти за духовною наснагою. Зараз же, коли наша сім'я для священника – вороги, бо мій син захищав Україну, я не можу навіть поставити тут за нього свічку. Повинна їхати до Києва чи в сусіднє село і панахиду замовляю в іншого священника", – поскаржилася Надія.

 

"Кіборг" Денис Попович був гранатометником у складі 40-ї бригади тактичної авіації зведеного загону Повітряних Сил ЗСУ "Дика качка". Загинув 22 січня 2015 року в районі Донецького аеропорту під час оборони опорного пункту "Зеніт". У нього залишилися двоє маленьких синів.

 

 

Подробиці бою 22 січня після падіння ДАПу, що тривав понад 10 годин, описані в книзі «А242» під назвою «Бій 22 січня»… Подвигові Дениса – бійця на позивний «Денді» – присвячений також епізод у стрічці «Зеніт»…