Черкаського міського голову розіграв журналіст «Сергій Плитка», ВІДЕО

16:00, 23.01.2020
Черкаського міського голову розіграв журналіст «Сергій Плитка», ВІДЕО

Черкаського міського голову Анатолія Бондаренка розіграв журналіст Валентин Чернявський, колишній черкащанин, який нині працює на Новому каналі.


Він зателефонував після того, як на сайті міськради зʼявилася інформація, що Анатолій Бондаренко –лауреат загальнонаціональної програми «Людина року - 2019» .

У відео, яке журналіст розмістив у соцмережі, він представився піар-менеджером цього проекту і назвався «Сергієм Плиткою», тонко натякаючи на те, що у Черкасах плиткою, яку виготовляє підприємство Анатолія Бондаренка, закладено пів міста.


 

"Виникла помилка, ми переплутали вас з мером Чернігова. Дуже схожі назви міста. І не знаємо, що робить ", – заявив черкаському меру Сергій Плитка.


На що Анатолій Бондаренко порадив дописати його у список лауреатів, мовляв, «а то що ж мені тепер, в Сірка очі позичать перед людьми".


Сергій Плитка не розгубився і запропонував черкаському голові задля обрання його кандидатури доплатити "спонсорські", приблизно 2000.
 

"Нехай ваш директор мене набере і ми все вирішимо", – відповів Анатолій Бондаренко Сергію Плитці.


Нагадаємо, що пресслужба Черкаської міської ради опублікувала новину про те, що мер Черкас став "Людиною року-2019". Але, як стало відомо потім, він лише потрапив до трійки номінантів на це звання. Тож у міськраді підкорегували новину.


Насправді, зазначає черкаське видання «Провінція», в цій зовсім не космічного масштабу анекдотичній інтермедії можна розгледіти типову для України проблему.

 

Це так звані конкурси за звання найвизначнішої людини, підприємця, банкіра року. Багато з тих, чиє прізвище можна побачити на газетних шпальтах, чиє обличчя показують у новинах на ТВ, не раз отримували пропозиції від різноманітних загальнонаціональних конкурсів, мовляв «вітаємо вас, як провідного фахівця, пропонуємо взяти участь у конкурсі, вступний внесок для участі становить …гривень».

 

Тільки подумайте, наголошує видання, яких зусиль потребує визначення найкращого мера за підсумками року. Слід опрацювати показники бюджету кожного міста, визначити динаміку, проаналізувати рівень зарплат, інвестиційну привабливість, зростання бюджетних надходжень, дізнатися, чи задоволені жителі міста рівнем життя, чи почуваються вони в місті щасливими.

 

А насправді тріумфатори в подібних конкурсах визначаються за рівнем внесків від охочих покрасуватися у світлі софітів. І друга проблема – марнославство учасників. Ясно, як Божий день, що ніхто з менеджерів «Людини року» не вивчав економічні показники бюджету Черкас. Достатньо було помоніторити інтернет, почитати скандальні новини про високі зарплати та премії в міськраді Черкасс, дізнатися про специфічний інтерес Бондаренка до окремого виду робіт на тротуарах обласного центру.

 

«Рибу нерідко виловлюють на живця, а честолюбця –на марнославство. В Україні є чимало охочих платити за «понти». У рік місцевих виборів мер Черкас запевнив «піар-менеджера Плитку», що доплатити за «понти» він готовий. І що з того, що поінформовані після «перемог» у подібних конкурсах цікавляться лише одним – у скільки «нулів» обійшлася переможцеві перемога?», – підсумовує «Провінція».

 

В 1997-2015 рр. урочисті церемонії вручення премій «Людина року» проходили у березні у Національному палаці мистецтв «Україна» в м. Києві, а з 2016 року місцем проведення стала Національна опера України.

 

На церемонії оголошуються імена володарів титулу «Людина року», вручаються міжнародні та спеціальні премії. Гостями церемоній є відомі політичні діячі, діячі науки, культури та мистецтва.

 

За 24 роки існування загальнонаціональної програми володарями почесного титулу «Людина року» стали 428 переможців в національних номінаціях і 131 володар міжнародних і спеціальних премій програми.


Цьогоріч нагородження лауреатів пройде 21 березня в столиці нашої держави.