Комедія «Наші котики»: перший фільм-гротеск про АТО

15:49, 23.01.2020
Комедія «Наші котики»: перший фільм-гротеск про АТО

30 січня у прокат виходить неполіткоректна патріотична комедія «Наші котики».

 

Про це повідомляє "Новинарня".

 

Повна назва – «Наші котики, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з тимчасовими елементами військового стану» (привіт Стенлі Кубрику).

 

По-перше, сама поява такого фільму вже є безумовним плюсом. Адже свідчить про чергове прощання з радянщиною, для якої характерно зображувати війну виключно «священною». Досить сказати, що «Наших котиків», у яких часом досить жорстко кпинять над «святим» – героїзмом українських воїнів на передовій – частково підтримали Український культурний фонд і Держкіно.

 

По-друге, ця стрічка майже напевне нікого не залишить байдужим.

 

Протилежну сторону фронту, зрозуміло, до уваги не беремо. Зрозуміло, якою там буде реакція на фільм, у якому знущаються з Путіна й не залишають каменя на камені від розумових здібностей бойовиків. Але, безумовно, тішить, що наших «Котиків» «прорекламували» навіть на російському телебаченні.

 

Показавши трейлер в ефірі одного із пропагандистських ток-шоу на тему «что там у хохлов» із «йомкім» коментарем ведучого: «Ето какой-то срам!».

 

А от на нашому боці сприйняття неполіткоретної комедії режисера Володимира Тихого (він же є автором сценарію) навряд чи буде однозначним.

 

Початок, безумовно, сподобається всім. Цитуючи одну з продюсерів фільму Уляну Супрун: «ФІЛЬМ, У ЯКОМУ ГОРИТЬ КРЕМЛЬ, ПРОСТО НЕ МОЖНА НЕ ПОДИВИТИСЯ».

 

А позаяк відбувається це миле серцю кожного українського патріота дійство протягом перших же хвилин, на це кіно радимо в жодному разі не запізнюватися.

 

Далі теж буде весело. Особливо якщо вам до вподоби дещо трешевий і часом абсурдний гумор у стилі «Безславних виродків» Квентіна Тарантіно (одразу чесно визнаємо, що до «Виродків» наші «Котики» все ж не дотягнули, але навряд чи й варто цього очікувати від молодого кінематографу новітньої України).

 

А ще більше – якщо до всього ви ще й воювали в АТО/ООС, часто буваєте на передовій чи допомагаєте бійцям як волонтер, служили у війську тощо.

 

Принаймні на допрем’єрному показі в кінотеатрі «Київська Русь» чи не найгучніше (і вже точно – найчастіше) вибухали реготом саме чинні бійці та ветерани. Щодо інших глядачів, то, можливо, деякі тонкощі специфічного військового гумору зрозуміють не всі.

 


Трейлер фільму «Наші котики» 

 

Але веселий настрій під час перегляду цього фільму вам точно гарантовано. Щоправда, в деяких моментах смієшся радше від абсурдності того, що відбувається на екрані й, за задумом, має бути смішним… Втім, частіше все ж смішно по-справжньому.