Гончарук розповів, що відрізняє розвинені країни від України

16:40, 22.01.2020
Гончарук розповів, що відрізняє розвинені країни від України

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що так звані розвинені країни мають кращу репутацію і вищий рівень довіри ніж Україна.

 

Про це він розповів в у спеціальному випуску The Report Company у співпраці з Newsweek, передає урядовий портал.

 

"Ми маємо розуміти, що головні ресурси 21 століття – це інформація та репутація, а не нафта чи природний газ. Якщо у вас хороша репутація, значить, вам довіряють і ви можете отримати доступ до всіх бажаних ресурсів. Саме це відрізняє так звані розвинені країни від України – вони мають надійніші ресурси. Причина, чому ми відрізняємося, дуже проста: Україні ніхто не довіряє", - пояснює прем’єр.

 

За словами прем’єра цілями уряду буде відновлення довіри та збільшення доступу до відкритих данних

 

Тому однією з наших цілей є відновлення довіри до нашої країни. Тепер щодо інформації. Я вважаю, що інформаційні бар'єри також наносять шкоду. Інформація повинна бути відкритою, а відкриті дані повинні стати нашою релігією", - резюмує Гончарук.

 

Як повідомляла УМ, за словами прем’єр-міністра Олексій Гончарука залучити більше інвестицій в Україну допоможе судова реформа, концесійні інфраструктурні проєкти та спроможні муніципалітети і громади.  

 

У 2019 році Україна зайняла 64-сходинку в рейтингу інвестиційної привабливості Doing business-2020, покращивши позицію минулого року на 7 пунктів.