Головою Окружного адмінсуду Києва знову став Вовк, який перебуває під слідством

13:53, 21.01.2020
Головою Окружного адмінсуду Києва знову став Вовк, який перебуває під слідством

Павло Вовк

Головою Окружного адміністративного суду міста Києва знову став Павло Вовк.

 

Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

 

Так, 21 січня 2020 року відбулись збори суддів Окружного адміністративного суду міста Києва, на порядок денний яких було винесено питання щодо обрання голови суду.

 

"Шляхом таємного голосування зборами суддів було обрано голову суду. 39 із 42 присутніх суддів віддали свій голос за Павла Вовка", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, 26 липня детективи НАБУ спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва та Суворовського райсуду Одеси в рамках розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.


2 серпня судді Окружного адмінсуду Києва Євген Аблов, Ігор Погрібніченко і його голова Павло Вовк, а також суддя Суворовського райсуду Одеси Іван Шепітко прийшли на допит до Першого слідчого відділу Управління спецрозслідувань Генпрокуратури, де їм вручили повідомлення про підозру.

 

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували ухвалення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі ВККСУ задля уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання.

 

14 серпня 2019 року у ВРП повідомили, що до них надійшли клопотання заступника генерального прокурора України про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя суддів Окружного адміністративного суду України Павла Вовка, Ігоря Погрібніченко та судді Суворовського районного суду міста Одеси Івана Шепітка.

 

ГПУ також викликала на допит уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову та голову Державної судової адміністрації Зіновія Холоднюка, які фігурують на оприлюднених записах.

 

У листопаді генеральний прокурор Руслан Рябошапка зазначив, що розслідування відносно Вовка закінчено, і справа передається до суду.