Затримали Павловського, обвинуваченого у справі Гандзюк

15:57, 20.01.2020
Затримали Павловського, обвинуваченого у справі Гандзюк

Правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа Ігоря Павловського, обвинуваченого у справі Катерини Гандзюк, за підозрою у керівництві злочинною організацією.

 

Про це повідомив співрозмовник "Української правди" у правоохоронних органах.

 

 "Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Його затримано в порядку статті 208 КПК України", - сказав він.

 

Павловський колишній помічник нардепа 8-го скликання Миколи Паламарчука (фракція "Блоку Петра Порошенка"), його підозрюють в організації вбивства Гандзюк.

 

Його мають доставити до Печерського райсуду Києва, де прокурори проситимуть заарештувати його на 2 місяці.

 

ZN.UA з посиланням на високопоставлені джерела в правоохоронних органах повідомляє, що адвокати і лікарі Павловського намагаються захистити його від перевезення до Києва.

 

У ході проведення силовиками спецоперації у Херсоні проведено понад 30 обшуків та оголошено підозру 9 особам, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.
 

“На даний час 9 особам повідомили про підозру, а також на підставі ухвал слідчих суддів провели понад 30 обшуків, у ході яких вилучено вогнепальну зброю та інші речі”, - йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата попередніх скликань. Його затримали, поінформували у відомстві.

 

Наразі слідчі та процесуальні дії тривають.

 

Читайте також: Справа Гандзюк: у Херсоні проводять спецоперацію

 

Нагадаємо, у понеділок, 20 січня, офіс генпрокурора повідомив про обшуки у Херсоні пов'язані з припиненням діяльності злочинної організації. Керівником банди, за версією правоохоронців, був Павловський.

 

Зловмисники під його керівництвом "вчиняли в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна".

 

Крім того, правоохоронці проводили обшуки "з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Гандзюк".

 

Зокрема, обшуки провели у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство Гандзюк.

 

1 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка пообіцяв найближчими днями оприлюднити важливу інформацію з розслідування вбивства Гандзюк. 

 

Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.

 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО. Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.

 

 

 

 

 

Виконавців злочину було засуджено.

 

У справі про вбивство Гандзюк також фігурують голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський.