У Черкасах затримали озброєних братів, які викрали місцевого бізнесмена

08:25, 20.01.2020
У Черкасах затримали озброєних братів, які викрали місцевого бізнесмена

Сьогодні у Черкасах правоохоронціпо гарячих слідах затримали двох братів, які зі зброєю напали на місцевого бізнесмена, побили його, наділи кайданки і на його ж авто намагалися вивезти за місто.

 

Як повідомляють в черкаському обласному управлінні поліції, дорогою чоловікові вдалося вискочити з авто та втекти і повідомити правоохоронців.

 

«Негайно по тривозі було піднято оперативників кримінальної поліції Черкащини та введено на території області оперативний план «Сирена». Проводячи розшукові заходи, за пів години поліцейські встановили місцезнаходження автомобіля потерпілого, проте зловмисників в автівці не виявилось», – розповідають у черкаській поліції.

 

Кажуть, оперативники продовжили працювати над встановленням місця знаходження нападників. Водночас в автомобілі було виявлено речові докази та сліди, які допомогли встановити особу нападника. Ним виявився житель Київщини. Наступного ж дня його затримали на території міста Черкаси.

 

Також поліцейські встановили і його спільника, ним виявися рідний брат затриманого. Місцезнаходження його також встановлено. Його взяли на території Київської області.

 

Наразі обох нападників затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Як встановили працівники поліції зловмисники володіли інформацією про те, що потерпілий має із собою велику суму грошей. Аби ними заволодіти, вони і вчинили на нього напад. 

 

Наразі черкаська поліція встановлює інших учасників злочинної групи, які можуть бути причетні до викрадення людини та перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території України.


За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом вчинене організованою групою, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України.