«Слуги народу» звернулися до СБУ через «плівки Гончарука»

16:27, 16.01.2020
«Слуги народу» звернулися до СБУ через «плівки Гончарука»

Нардепи з фракції "Слуга народу" звернулися до СБУ у зв’язку з оприлюдненням аудіозапису з нібито розмовою Прем’єр-міністра Олексія Гончарука із заступником голови НБУ Катериною Рожковою та міністром фінансів Оксаною Маркаровою перед зустріччю з Президентом Володимиром Зеленським.
 

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказала представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Олена Шуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

"Зазначені аудіозаписи мають неабиякий великий резонанс у суспільстві. Але на сьогодні, станом на зараз, відсутня будь-яка інформація щодо достовірності та цілісності цієї інформації. Ми, група народних депутатів, звернулися до Служби безпеки України сьогодні для того, щоб вони організували всебічне дослідження для того, щоб встановити, по-перше, джерела походження такої інформації, по-друге - цілісність такої інформації, чи немає ознак монтажу чи втручання до звукової інформації", - сказала Шуляк.

 

Депутат додала, що найголовнішим є встановити законність отримання цієї інформації.

 

За словами Шуляк, існує три шляхи, як ця інформація може бути отримана, якщо вона є достовірною.

 

"По-перше, вона могла б бути отримана в рамках кримінального розслідування, якого, як ми знаємо, немає. По-друге - в рамках контррозвідувальної діяльності. Про таку діяльність нам невідомо. І третє, найбільш неприємне, така інформація може бути достовірною, якщо вона була отримана незаконним способом при встановленні технічних засобів у приміщенні високопосадовців, де проводяться наради", - зазначила Шуляк.

 

Як додала представник уряду у ВР, народні депутати просять СБУ провести розслідування і поінформувати депутатів про його результати.

 

Нагадаємо,15 січня в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіозапису нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сама особа, яка говорить, визнала себе профаном в економіці.

 

Джерело в "Слузі народу" в коментарі LB.ua підтвердило, що йшли "консультації і переговори про можливу відставку Гончарука за власним бажанням. За інформацією на зараз, заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

 

Зранку 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

 

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.