Рада хоче послухати Кабмін з приводу «шалених премій» міністрам

11:59, 14.01.2020
Рада хоче послухати Кабмін з приводу «шалених премій» міністрам

Верховна Рада вимагає від Кабінету міністрів прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань.

 

Про це повідомив спікер Ради Дмитро Разумков на засіданні 14 січня.

 

"Щодо преміювання окремих керівників різних установ та відомств. Думаю, що і мені як голові Ради, і вам як народним депутатам і як громадянам цієї держави дуже  цікаво почути позицію щодо цих нарахувань і премій – наскільки вони відповідають дійсності, а якщо відповідають, то за що (були нараховані – ред.)",- сказав Разумков.

 

"Ми звернулись до голови Ради, щоб підняти це питання, викликати "на ковьор", як то кажуть, представників Кабміну, держпідприємств, щоб вони відповіли, бо ми вважаємо, що в країні, де середня зарплата така маленька, такі великі зарплати (хоча я завжди за те, щоб була ринкова зарплата) – ну, соромно просто. Коли пенсіонер 2 тисячі гривень отримує, а хтось півмільярда – то це просто неприйнятно",- зазначив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у кулуарах парламенту.

 

Разумков запропонував 17 січня під час години запитань до уряду заслухати позицію міністрів, а можливо, й  прем’єр-міністра, щодо премій, які були нараховані окремим представникам Кабміну.

 

Нардепи цю заяву зустріли оплесками.

 

Як повідомляла УМ, керівники Мінкульту отримали до Нового року сотні тисяч зарплати. Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.