На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинув воїн 28 омбр Микола Довженко

11:32, 10.01.2020
На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинув воїн 28 омбр Микола Довженко

У п’ятницю, 10 січня, внаслідок ворожого обстрілу в зоні ООС на Донеччині загинув старший солдат 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Микола Довженко.

 

Про це повідомили на сторінці 28-ї омбр у фейсбуці.

 

“Із жалем повідомляємо, що сьогодні вночі від ворожої кулі загинув наш військовослужбовець. Близько 23 години противник відкрив обстріл зі стрілецької зброї по наших позиціях, внаслідок цього старший солдат Микола Довженко отримав тяжке поранення. За декілька годин хлопець помер у лікарні. Миколі було 23 роки”, – йдеться у повідомленні.

“Співчуваємо рідним загиблого. Не пробачимо. Помстимося!”, – додали побратими.

 

За інформацією пресцентру штабу ООС, протягом 9 січня збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.  Зокрема, відбувся обстріл зі стрілецької зброї в районі Красногорівки на Донеччині, де виконує завдання 28 омбр.

 

Микола Довженко – третя бойова втрата Об’єднаних сил у 2020 році.

 

5 січня старший солдат Сергій Рацун, механік-водій із 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, загинув від кулі снайпера біля села Жолобок на Луганщині.

 

Також 5 січня внаслідок підриву авто на міні в районі Хутора Вільний на Луганщині загинув боєць 130-го розвідбатальйону Сергій Дичек.