У Черкасах реконструкцію злітної смуги аеропорту переоцінили на 49 млн. гривень - НАБУ

17:43, 05.01.2020
У Черкасах реконструкцію злітної смуги аеропорту переоцінили на 49 млн. гривень - НАБУ

Проект на реконструкцію злітної смуги КП “Аеропорт-Черкаси” роздули на 49 млн. грн. Такі підозри має слідство, яке здійснюється НАБУ, в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата коштів в особливо великих розмірах).

 


Як повідомляє черкаське видання «Кропива», за даними досудового розслідування проект на реконструкцію злітної смуги станом на грудень 2017 року вартував 80,4 млн. грн. і виготовило його ТОВ “Рестал” на замовлення Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКК Черкаської ОДА.


Далі виконавець робіт з розробки проекту, без будь-яких договірних відносин на коригування, вніс зміни лише в кошторисну частину проекту, що призвело до збільшення його вартості до 128,9 млн. грн. А підрядник ТОВ “Ростдорстрой”, який переміг у тендері на проведення робіт з реконструкції злітної смуги (з ціновою пропозицією 124 млн. грн.), закупляв матеріали по завищеній ціні згідно проекту.

 

В рамках досудового розслідування даного провадження, в грудні минулого року, пройшла низка обшуків. Зокрема обшук було проведено і у одного з фактичних керівників ТОВ “Рестал”.


Нагадаємо, що директором Департаменту містобудування, архітектури та будівництва, який виступав замовником виготовлення проекту, був Сергій Демиденко. Його було звільнено з посади у жовтні минулого року, він є фігурантом низки кримінальних проваджень та судових розглядів, за результатами роботи на займаній посаді.
Відзначимо, що роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту тривають з серпня 2018 року і мали бути завершені до кінця 2019 року. Однак в.о. директора департаменту Андрій Липкань уклав додаткову угоду, якою передбачено завершення робіт до кінця 2020 року.