Міноборони: звільнені з полону військовослужбовці перебувають у задовільному стані

09:51, 30.12.2019
Міноборони: звільнені з полону військовослужбовці перебувають у задовільному стані

Начальник Військового госпіталю генерал-майор медичної служби Анатолій Казьмирчук розповів, що усі військовослужбовці перебувають у задовільному стані.


Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

 

"Після зустрічі у міжнародному аеропорту "Бориспіль", звільнені з полону дванадцять українських військовослужбовців були доправлені до Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий госпіталь" у Києві", - йдеться у повідомленні.

 

У разі необхідності військовослужбовцям буде надано кваліфіковану медичну допомогу. Зокрема, буде проведено поглиблене медичне обстеження, до якого залучатимуться кращі фахівці медичної служби Збройних сил України та військові психологи.

 

"Ми чудово розуміємо, що умови перебування, в яких вони знаходилися усі ці роки, могли призвести як до виникнення, так і до загострення можливих хронічних хвороб", - зазначив Анатолій Казьмирчук.

 

Казьмирчук запевнив, що військові лікарі зроблять усе можливе, аби в найкоротші терміни звільнені з полону Українські Герої змогли повернутися до своїх домівок. При цьому він додав, що наразі військовослужбовці забезпечені усім необхідним.

 

Як повідомляла УМ, у неділю на КПВВ "Майорське" проходив обмін утримуваними особами між Україною і ОРДЛО.

 

Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» видали Україні 76 людей: 12 військових і 64 цивільних.

 

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська заявила, що у полоні бойовиків на Донбасі залишаються близько 300 українців.