«Райо Вальєкано» оштрафували за образи на адресу Зозулі фанатами клубу

18:36, 27.12.2019
«Райо Вальєкано» оштрафували за образи на адресу Зозулі фанатами клубу

В Іспанії футбольний клуб "Райо Вальєкано" отримав покарання за образи нападника "Альбасете" Романа Зозулі фанатами клубу.

 

Про це повідомляє Sport Arena з посиланням на іспанські ЗМІ.

 

Тепер мадридський клуб повинен заплатити 18 тисяч євро штрафу, а також провести наступні два домашні матчі з частково закритими трибунами.

 

Крім того, другий тайм матчу між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" дограватимуть без глядачів.

 

Нагадаємо, що фанати Райо Вальєкано протягом першого тайму матчу з Альбасете ображали українського футболіста, називаючи його нацистом. Арбітру довелося зупинити гру після першого тайму, адже гравці Альбасете відмовилися виходити на поле.

 

Зозуля жорстко відповів фанатам Райо Вальєкано. "Вони ображають мене не тому, що я для них нацист. Вони ображають мене тому, що я вмію читати і приймаю душ щодня. У цьому районі для натовпу це погано", - сказав футболіст.

 

А вболівальники ФК "Альбасете" вивісили банер "Ми всі - Зозуля" на матчі іспанської Сегунди проти ФК "Ельче".Крім того, на 10-й хвилині (Зозуля грає за "Альбасете" під 10-м номером. - Ред.) фанати скандували його ім'я.

 

 

Зозуля значився у складі "Райо" на правах оренди ще в 2017 році, але ультрас клубу "Буканерос" (традиційно підтримують ліві погляди) не прийняли новачка, звинувачуючи його у зв'язках з ультраправими організаціями в Україні. У підсумку Зозуля отримав дозвіл від ФІФА і достроково покинув команду, не зігравши за клуб жодного матчу.