Шефчович підтвердив готовність оператора ГТС України до роботи за правилами ЄС

13:17, 27.12.2019
Шефчович підтвердив готовність оператора ГТС України до роботи за правилами ЄС

Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович підписав лист, що підтверджує готовність оператора газотранспортної системи України працювати відповідно до законодавства ЄС.

 

Про це Шефчович написав у себе в Twitter.

 

"Радий відправити лист, що підтверджує, що новостворений оператор газотранспортної системи України відділений і налаштований на роботу відповідно до законодавства ЄС. Це має суттєве значення для безперебійного транзиту російського газу до Європи через Україну, як було узгоджено під час тристоронніх газових переговорів", - написав він.

 

Як повідомляла УМ, Україна і Російська Федерація домовились, що обсяг транзиту російського газу через газотранспортну систему України у 2020 році становитиме 65 млрд куб. м, а у 2021-2024 роках – по 40 млрд куб. м.

 

20 грудня Україна і Росія підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через територію України і врегулювання взаємних вимог.

 

Колишній заступник голови ЄК у справах Енергосоюзу Марош Шефчовіч підписав угоду, яка необхідна для безперебійного транзиту російського газу до Європи через Україну.