Дружина Порошенка йде з культурного фонду через тиск Офісу президента – «ЄС»

14:40, 16.12.2019
Дружина Порошенка йде з культурного фонду через тиск Офісу президента –  «ЄС»

Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень у фонді.

 

Відповідне відеозвернення записала дружина п’ятого президента України.

 

Щодо мотивів цього рішення, зазначається, що таким чином вона хоче запобігти тиску з боку чинної влади на членів команди УКФ. Марина Порошенко повідомляє, що кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту на наглядову раду УКФ надійшла "пропозиція" достроково припинити її повноваження як голови наглядової ради.

Порошенко вважає, що цей крок ініційовано Офісом президента і "про культуру в цій ситуації там явно не думали".

 

Порошенко підкреслює, що за її головування "фонд відбувся і став дієвою інституцією й ефективним інститутом розвитку української культури", але, очевидно, нову владу не влаштовує саме її кандидатура.

 

"Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!",- сказала Марина Порошенко. 

 
 

 Порошенко подякувала команді і підтвердила, що й надалі буде займатися благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними і мистецькими проектами.

 

Головою Українського культурного фонду Марина Порошенко стала 19 січня 2018 року. Ця бюджетна установа розподіляє кошти на культурні проекти.

 

"Схеми" зазначали, що Марина Порошенко очолила Український культурний фонд, не маючи належного досвіду, а процедура її обрання викликала питання.