У Європарламенті закликали Джонсона ратифікувати угоду щодо Brexit

09:38, 14.12.2019
У Європарламенті закликали Джонсона ратифікувати угоду щодо Brexit

Президент Європейського парламенту Девід Сассолі заявив, що після виборів у Великій Британії парламент має якнайшвидше ратифікувати угоду щодо Brexit.

 

"Я вітаю Бориса Джонсона з успіхом під час вчорашнього голосування. Зараз ми очікуємо, що новий парламент Великої Британії швидко прийме угоду з ЄС, що дозволить провести упорядкований Brexit до 31 січня 2020 року. Як тільки вона буде прийнято стороною Великої Британії, Європейський Парламент буде готовий провести голосування (за згодою) в січні", - заявив Сасоллі, передає HB.

 

Нагадаємо, 13 грудня у Великій Британії оголосили офіційні результати позачергових парламентських виборів.

 

Після завершення підрахунку голосів у всіх 650 округах, переможцем визнана Консервативна партія прем'єра Бориса Джонсона.

 

Торі отримують в новому парламенті 365 мандатів (на 47 мандатів більше, ніж на виборах 2017 року). Це є абсолютна більшість та найкращий результат з 1987 року — часів прем'єрства Маргарет Тетчер.

 

Опозиційна Лейбористська партія отримує 203 мандати (мінус 59 мандатів), що є найгіршим результатом за всю історію партії.

 

Шотландська національна партія розмістилася на третьому місці з 48 мандатами (що на 13 більше, ніж у попередньому парламенті), Ліберальні демократи отримують 11 мандатів (на один менше, ніж в попередньому парламенті).

 

Перемога Торі дозволить прем'єр-міністру Джонсону виконати обіцянку про виведення країни зі складу Європейського Союзу, адже раніше парламент відмовлявся підтримати угоду щодо Brexit.

 

Джонсон запевнив, що вихід Британії з ЄС відбудеться до кінця січня 2020 року.