Помер Володимир Команов - український конструктор ракетно-космічної техніки

08:49, 13.12.2019
Помер Володимир Команов - український конструктор ракетно-космічної техніки

У Дніпрі в четвер, 12 грудня, помер Володимир Команов - Герой України, який значну частину свого життя приділив космосу і був 
 
 
 
Про це повідомили у державному конструкторському бюро "Південне".
 
 
 
"На 82-му році пішов з життя Володимир Геннадійович Команов - Герой України, головний конструктор ракетно-космічного напряму КБ "Південне" (1986-1996), заступник генерального конструктора по програмі "Морський старт" (1996-2003)", - йдеться в повідомленні.
 
 
 
Володимир Команов - є Героєм України та Почесним громадянином Дніпра. Він також лауреат Державної премії України, заслужений машинобудівник України. Попрощаються із видатним українцем в Дніпрі 13 грудня.
 
 
 
Зазначимо, що Команов брав участь в розробці нових методів і засобів телеметричних вимірювань при пусках ракет шахтного базування. Здійснював технічне керівництво розробкою, експериментальним відпрацюванням, льотними випробуваннями і здачею в експлуатацію космічних ракетних комплексів "Циклон-2", "Циклон-3", "Зеніт-2", "Енергія-Буран".
 
 
 
Також під його керівництвом українські конструктори адаптували наземний ракетний комплекс "Зеніт" до морських умов за проєктом "Морський старт".