У Черкасах тепловики, яких запідозрили у шахрайстві із пломбами, по-тихому звільнились

17:19, 12.12.2019
У Черкасах тепловики, яких запідозрили у шахрайстві із пломбами, по-тихому звільнились

Троє інспекторів, яких черкащани запідозрили у шахрайстві із зриванням пломб на лічильниках, поспіхом звільнились із Черкаської ТЕЦ.  Не чекаючи результатів перевірки, яку на підприємстві проводять через гучний скандал.

 

Про це повідомляє черкаське видання «Дзвін», яке отрималовідповідь із теплоелектроцентралі на свій інформаційний запит.

 

Нагадаємо, кілька тижнів тому Черкасамипрокотиласяхвиля обуреннямістян щодо дій інспекторів ТЕЦ (Левченка О.П., Головченка В.І., Нерозняк С.О.), які нібито порушували пломби на лічильниках споживачів тепла, а потім “малювали” астрономічні штрафи, згодом пропонуючи домовитись “мирно” за третину суми готівкою і на руки. При чому в їхнє поле зору потрапили як представники бізнесу, так і пересічні власники квартир. Підприємцям начебто пропонували сплатити до півмільйона  гривень, а звичайним городянам – по 10 тисяч. Цікаво, що кілька років тому трійця із такими ж прізвищами фігурувала у скандалах із лічильниками обліку електроенергії, і її звільнили із енергонагляду.

 


У відповіді ТЕЦ ідеться, що “інспектори виявили бажання звільнитись з займаних посад”, а “перевірка інформації, викладеної у публікаціях соціальної мережі Facebook, інтернеті та інформації, отриманої на гарячу лінію, триває”.

 


«Чому інспекторам дозволили по-тихому піти, якщо перевірка не завершена, і чи означає це, що вони справді винні і таким чином уникнуть відповідальності – у відповіді не уточнюється», – наголошують журналісти видання.

 


І додають, що запитували, де наразі перебувають складені названими особами акти про порушення і які дії ТЕЦ планує з ними вчиняти, якщо вони були складені з порушеннями, чому акти про порушення не були надані на руки особам і організаціям, стосовно яких вони були складені, та чому ТЕЦ не повернула зняті названими інспекторами лічильники тепла і коли планує це зробити, адже опалювальний сезон триває, і споживачі, в яких цілічильники було знято, залишаються без опалення. Однак на ці запитання у відповіді не сказано жодного слова, хоч саме це найбільше і турбує споживачів тепла.

 


Щодо того пункту договору із споживачами та Черкаською ТЕЦ, який дає можливість зловживати порушенням пломб з метою штучного нарахування величезних штрафів, хоч фактичної крадіжки тепла і не було, – то на підприємстві його не мають наміру коригувати. У цьому “немає жодної необхідності”, зазначають на ТЕЦ. Тож спокуса залишається, і гарантії, що замість одних нечесних інспекторів з часом не знайдуться такі ж, – немає.