У Єврокомісії планують провести тристоронні переговори з Україною і РФ щодо газу вже в грудні

15:04, 12.12.2019
У Єврокомісії планують провести тристоронні переговори з Україною і РФ щодо газу вже в грудні

Європейська Комісія вітає двосторонні переговори України і Росії щодо газових питань і планує провести тристоронні переговори на політичному рівні у грудні цього року.

 

Про це УНН повідомили в пресслужбі ЄК.

 

"Ми вітаємо триваючі двосторонні контакти між Росією і Україною, в той час як Комісія також продовжує підтримувати тісні контакти з обома сторонами. Ми будемо розвивати досягнутий прогрес в ході наступного раунду тристоронніх переговорів на політичному рівні, який планується провести в грудні і який буде організований Комісією", - повідомив співрозмовник.

 

Нагадаємо, напередодні джерело в дипломатичних колах повідомило УНН, що двосторонні переговори України і РФ щодо газу відбудуться 13 грудня у Відні.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський бачить можливості для досягнення домовленості про нову угоду з транзиту російського газу в Європу і укладанні контракту більше, ніж на один рік.

 

У комюніке за результатами «нормандського саміту» йдеться про розведення, обмін полонених, а також припинення вогню на Донбасі. 

 

Водночас на зустрічі лідерів «нормандської четвірки» президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін не домовилися про проведення виборів на окупованому Донбасі та виведення звідти російських військ.

 

Зеленський пропонував провести вибори через півтори доби після виведення іноземних військ з Донбасу, але Путін на це не погодився.

 

 

Також Україна та Росія не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів."Наша позиція проста: ми готові взяти газом. Це компроміс, на який ми готові йти. Тому що нам потрібно. Why not?", - наголосив він.