На колишніх держдачах в Криму окупанти збудували татамі для Путіна і будують каток – ЗМІ

14:12, 11.12.2019
На колишніх держдачах в Криму окупанти збудували татамі для Путіна і будують каток – ЗМІ

На колишніх радянських, а потім українських, державних дачах в анексованому Криму росіяни будують відпочинкові комплекси і каток для чиновників і, зокрема, президента Росії Володимира Путіна.

 

Про це йдеться у репортажі російського журналістського проєкту "Проєкт".

 

Журналісти розповідають, що поблизу з селищем Олива в анексованому Росією Криму, де розташовані побудовані ще за часів СРСР закриті радянські дачі, будують "льодовий палац".

 

"Про те, що каркас не що інше, як майбутній льодовий каток, розповіли троє співробітників, що працюють на закритій території. Це підтверджується і будівельними документами, з якими ознайомився "Проект": там об'єкт проходить як "крита хокейний майданчик №65 по ДП на об'єкті К-117", - йдеться у репортажі.

 

Журналісти вказують, що на додачу до льодової арени за три роки тут реконструювали басейни, сауни і купелі спа-комплексу, відремонтували систему вентиляції і кондиціонування, побудували гуртожиток для персоналу на 60 ліжко-місць, провели протизсувні роботи.

 
 
 
 
 
 

Замовниками цих робіт в різні роки виступали структура управління справами російського президента в Північно-Західному окрузі, військово-будівельне управління Міноборони РФ, "кримське відділення ФСТ".

 

Також у репортажі розповідається, що в середині території є ще один паркан, що приховує від сторонніх очей зону відпочинку біля моря.

 

За ним - багатоповерховий спальний корпус "з мармуровою обробкою стін і стелі і мармуровим ліфтом".

 

"Влітку 2019 року на місці відкритого тенісного корту на держдачі був побудований татамі. На майданчику в сосновому лісі звели збірний каркас з металоконструкцій площею близько 500 кв. метрів. Зовні конструкція нагадує ангар, всередині - зал з м'яким покриттям. Поява льодового катка і татамі дало грунт для чуток серед робітників: нібито на цій дачі буде відпочивати особисто президент Володимир Путін, любитель дзюдо і хокею", - сказано у репортажі.

 

"Один із співробітників, знайомий з графіком робіт на об'єкті, запевняє, що татамі поспішали добудувати до початку серпня 2019 року - до візиту президента до Криму. 10 серпня Путін брав участь у відкритті байк-шоу "Нічних вовків" в Севастополі і відвідав прем'єрний показ вистави "Грифон" Херсонесі", - зазначають журналісти.