Ціни на газ для населення у грудні впадуть на 13%

15:08, 10.12.2019
Ціни на газ для населення у грудні впадуть на 13%

Нафтогаз знизив рівень цін на газ для населення, які діятимуть у грудні 2019 року, на 13% проти того рівня цін, що діяв у листопаді.


Про це повідомили у прес-службі компанії.

 

Так, тисяча кубометрів газу коштуватиме споживачам 4277 гривень (без врахування витрат на транспортування цього газу, податку на додану вартість та націнок газозбутових компаній).

 

«Незважаючи на те, що за результатами біржових торгів ринкова ціна газу на українському ринку за останній місяць не знижувалася, регульована ціна в грудні 2019 року знизилася відповідно до заявленої вартості розмитненого в листопаді газу», — повідомили у Нафтогазі.

 

У компанії зазначають, що така ситуація з цінами на газ сталася через те, що компанії, які розмитнювали газ у листопаді заявляли, що його вартість розмитнення є низькою. Відповідно до урядових постанов, ціна газу для українців залежить від ринкової вартості газу, ціни розмитнення, ціни, яку Нафтогаз виставляє компаніям та рівня регульованих державою цін на газ. У платіжках українці отримують ту ціну, яка є найнижчою з перерахованих.

 

Водночас у компанії нагадують, що ця урядова постанова діятиме до кінця 2019 року, а вже з 2020 року ціни на газ для населення будуть ринковими.