Гончарук не виключає «газову війну» з Росією

12:42, 10.12.2019
Гончарук не виключає «газову війну»  з Росією

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що газові переговори з Росією щодо транзиту російського газу до Європи через українську газотранспортну систему продовжаться. Також урядовець не виключив «газову війну».

 

Про це він написав у Фейсбук.

 

"Ми досягли своєї мети в газовому питанні — вивели питання транзиту газу за межі обговорення ситуації на Донбасі. Не домовилися про контракт, але цього і не мало відбутися в Парижі. Україна буде домовлятися про газ далі, можливо непросто, можливо – з «газовою війною». Але ми повністю готові до цього: наші сховища наповнені, нашу логіку підтримують ЄС і рішення Стокгольмського арбітражу, а Північний потік 2 не добудований", - прокоментував Гончарук вчорашню нормандську зустріч у Парижі.

 

За його словами, Україні потрібен довгостроковий контракт.

 

"Ми зауважили, що борг не подаруємо. Один з варіантів, який розглядаємо — борг можемо прийняти газом", - зазначив він.

 

"Нормандська зустріч — однозначний дипломатичний успіх Президента України Володимира Зеленського, який продовжує боротися за мир та за повернення території України", - підсумував він.

 

Як писала УМ, Україна та Росія не досягли домовленості про новий контракт на транзит та постачання газу за підсумками переговорів президентів. 

 

Раніше Зеленський заявив, що бачить можливості для досягнення домовленості про нову угоду з транзиту російського газу в Європу і укладанні контракту більше, ніж на один рік.