Під завалами коледжу в Одесі знайшли тіла ще двох загиблих

09:05, 09.12.2019
Під завалами коледжу в Одесі знайшли тіла ще двох загиблих

В Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу під час розбору завалів внаслідок пожежі рятувальники знайшли ще два тіла. Таким чином, кількість загиблих зросла до 12-ти.

 

Про це повідомили в ДСНС

 

"9 грудня о 00.35 під час розбору завалів виявлено тіло 1 особи. О 05.15 під час розбору завалів виявлено тіло 1 особи", - йдеться в повідомлені.

 

В лікарнях залишається 9 людей. 

 

 

 Як заявив глава Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін, в коледжі не було пожежної сигналізації. 

 

Чечоткін запевняє, що рятувальники були забезпечені усім мінімально необхідним для ефективної рятувальної операції. Хоча також повідомив, що в Україні є проблема з пожежними драбинами, оскільки в країні їх просто не виробляють. В одеських рятувальників є три 30-метрові драбини та один 50-метровий підйомник.

 

Крім того, голова ДСНС розповів, що по всій країні є лише 5 надувних рятувальних батутів, які використовують під час рятувальної операції. Однак за його словами, аналіз досвіду європейських країн показав, що ефективність таких батутів як засобів порятунку невисока.

 

Нагадаємо,  даними ДСНС, 4 грудня о 10:12 в Одесі на 3-му поверсі 6-поверхової будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу виникла пожежа. 

 

У ДСНС назвали ймовірну причину пожежі у коледжі в Одесі - пошкоджений подовжувач. Відкрито кримінальне провадження. Поліція має дві версії пожежі у коледжі в Одесі — порушення пожежної безпеки і підпал.

 

В Україні 8 грудня оголошено днем національного трауру.