У Мінську поновилися протести проти інтеграції з Росією

17:00, 08.12.2019
У Мінську поновилися протести проти інтеграції з Росією

У Мінську люди, які протестують проти інтеграції, прийшли до посольства Росією.

 

Про це повідомляє портал Tut.by.

 

У Мінську учасники акції проти поглиблення інтеграції Білорусі та Росії, висунулися до російського посольства. 

 

Повідомляється, що акція триває вже другий день поспіль. На Жовтневій площі в центрі Мінська зібралися від 200 до 300 осіб.

 

Люди тримали в руках біло-червоно-білі прапори і скандували гасла "Хай живе Білорусь" і "Незалежність". До 13:00 (12:00 за Києвом) кількість учасників зросла до 500, вони прийняли резолюцію проти глибокої інтеграції з РФ. Близько посольства Росії знаходились автозаки і представники правоохоронних органів.

 

Протестувальники проголосували за резолюцію мітингу. У ній йдеться про те, що люди висловлюють протест проти «глибокої інтеграції з Російською Федерацією» та підписання «дорожніх карт».

 

Учасники акції закликають міжнародну спільноту «проявити солідарність з білоруським народом, визнати нелегітимними всі угоди між режимами Лукашенка і Путіна». Також, за необхідністю, ввести додаткові санкції проти них.

 

«У білоруського народу вистачить сил, щоб відстояти незалежність. Незалежність — це шлях до свободи. Живе Білорусь», — такими словами закінчується текст резолюції.

 

Нагадаємо, в суботу, 7 грудня, сотні жителів Мінська вийшли на акцію протесту на тлі візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Росію, де він повинен зустрітися з Володимиром Путіним. Участь в декількох акціях протесту брали понад 700 осіб. Організатори однієї з акцій закликали білорусів вишикуватися в "живий ланцюг" уздовж проспекту Незалежності від Головпоштамту до Белгосцірка.