Глава МЗС Німеччини вимагає від Росії йти назустріч Україні

10:03, 08.12.2019
Глава МЗС Німеччини вимагає від Росії йти назустріч Україні

Напередодні зустрічі у "нормандському форматі" глава МЗС Німеччини Хайко Маас зажадав від Москви більшої готовності йти назустріч Києву для вирішення конфлікту на Донбасі.

 

Про це DW з посиланням на інтерв'ю глави МЗС ФРН виданню Bild am Sonntag, частково опублікованому 8 грудня.

 

"Після декількох років бездіяльності президент (України - ред.) Зеленський проявив сміливість, зробивши перші кроки - з усіма їх супутніми внутрішньополітичними ризиками і побічними ефектами", - заявив Маас.

 

"Тепер - черга Москви продемонструвати, що подальші домовленості можливі. Однак для цього ще належить докласти чималих дипломатичних зусиль", додав глава МЗС Німеччини.

 

Маас зауважив, що з цією метою "ми спільно з Францією ще повинні вплинути на Росію".

 

"Попри серйозні питання, які зараз обговорюють Берлін і Москва, в  понеділок йтиметься про припинення кровопролиття на європейській території, яке відбувається практично на щоденній основі ", - заявив глава МЗС, маючи на увазі політичні розбіжності між РФ і ФРН у зв'язку з убивством колишнього чеченського польового командира в Берліні і недостатньо активну залученість Москви у розслідування цієї справи.

 

Як повідомляла УМ, 7 грудня, Зеленський зібрав закрите засідання РНБО перед “нормандським” самітом.

 

Зустріч глав держав та урядів Німеччини, Франції, України та Росії, які утворюють так звану “нормандську четвірку”, відбудеться в Парижі 9 грудня.

 

Очікується перша зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

 

Останній раз зустріч в “нормандському форматі” на рівні глав держав відбулася 19 жовтня 2016 року в Берліні.