«Дякую, що не викинули на вулицю»: Філарет відреагував на рішення синоду ПЦУ

09:51, 07.12.2019
«Дякую, що не викинули на вулицю»: Філарет відреагував на рішення синоду ПЦУ

Почесний патріарх Філарет відреагував на рішення синоду Православної церкви України про створення для нього окремої місії у складі ПЦУ.


Про це повідомляє офіційний сайт Української православної церкви Київського патріархату.

 

"Дякую предстоятелю блаженнішому митрополиту Епіфанію і священному синоду Православної церкви України, що на своєму засіданні проявили до мене милість: не викинули 90-річного Патріарха на вулицю, як збиралися це зробити. А залишили довічно проживати в приміщенні Київської патріархії на вул. Пушкінській, 36 , яке я побудував у важкі для церкви радянські часи ", - сказав Філарет.

 

Він зазначив, що слова митрополита Єпіфанія про завершення ліквідації УПЦ КП є брехнею, додавши, що церкву не можна ліквідувати. За його словами, Київський патріархат боротиметься до останнього.

 

"Ми будемо боротись за київський патріархат до останнього. Патріархат – це дійсно незалежна церква, бо патріархат не може бути у складі іншого патріархату, а статус митрополії дозволяє бути у складі іншого патріархату. Синод ПЦУ своїми рішеннями продемонстрував залежність від грецької традиції, вносячи зміни в божественну літургію, і, як мені здається, несвідомо готує релігійну війну в Україні", - заявив Філарет.

 

Як повідомляла УМ, Епіфаній повідомив, що почесний патріарх Філарет лишається архієреєм Православної церкви України (ПЦУ) до цього часу, тож Священний синод очікує на його повернення.