Зеленський запропонує Путіну «муніципальну варту» Донбасу

11:08, 06.12.2019
Зеленський запропонує Путіну «муніципальну варту» Донбасу

Президент України Володимир Зеленський планує запропонувати під час "нормандської зустрічі" в Парижі ідею створення в ОРДЛО "муніципальної варти", до складу якої входитимуть у рівних пропорціях українські нацгвардійці, представники ОБСЄ та окупаційного режиму.

 

Про це він сказав на зустрічі з активістами, які постраждали під час першого побиття "Беркутом" на Майдані, пише "Еспресо.TV" з посиланням на учасника зустрічі Євгена Сердюка.

 

Президент зазначив, що це є однією з наявних у його команди ідей. При цьому, за задумом Зеленського, представників "тієї сторони" мають набирати з числа тих, хто "не стріляв, не вбивав" - не брав участі в бойових діях.

 

Зеленський не уточнив, чи мають патрулі такої "муніципальної варти" складатися саме з трьох людей - по одному від України, ОБСЄ та окупантів, чи йдеться лише про пропорціональне розподілення.

 

Крім того, Зеленський запевнив учасників зустрічі в тому, що не збирається йти на поступки президенту РФ Володимиру Путіну під час зустрічі в Парижі, зазначивши, що краще приїде з саміту ні з чим, ніж поступиться інтересами України.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський зустрівся з колишніми студентами, які були учасниками Євромайдану та постраждали у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.