Постачання для «іхтамнетів»: із території Росії окупаційним підрозділам регулярно надходять зброя та паливо

06.12.2019
Постачання для «іхтамнетів»: із території Росії окупаційним підрозділам регулярно надходять зброя та паливо

На захисті дітей і дорослих.

Російсько-українська війна на сході України для багатьох українців залишається якимось далеким «явищем», про яке вони не хочуть і згадувати.
 
 
Але при цьому забувають, що якби не наші воїни на Донбасі — російський чобіт уже топтав би землю не лише в Києві, а й у Львові... Війна продовжується!
 
 
Так, 4 грудня збройні формування Російської Федерації три рази порушили режим припинення вогню.
 
 
Противник обстрілював українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
 
 
У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» російські окупаційні війська здійснили два обстріли неподалік Новолуганського — з гранатометів різних систем i стрілецької зброї.
Також один ворожий обстріл зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», біля Широкиного, де ворог гатив із великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
На щастя, у середу втрат внаслідок обстрілів серед особового складу українських підрозділів не зафіксовано. Станом на сьому годину ранку 5 грудня війська країни-агресора вогневої активності не виявляли, тож і втрат із нашого боку не було.
 
Додамо, що незважаючи на поступки, на які пішло наше керівництво, відвівши українські війська вглиб країни — на багатьох ділянках окупанти продовжують вести так звану «мінну війну». Відбувається приховане мінування силами диверсійно-розвідувальних груп противника ділянок місцевості, причому як на нейтральній полосі, так і в безпосередній близькості від позицій наших передових підрозділів.
 
Крім того, згідно з оперативними даними групи «Інформаційний спротив», Москва продовжує постачати своїм армійським частинам на Донбасі все необхідне для ведення бойових дій. Зокрема, цими днями з території Росії на окуповані території України (через непідконтрольні пункти пропуску Ізварино та Успенка) було введено черговий, 93-й, «гумконвой», в якому нараховувалося 40 вантажних автомобілів, та 94-й «гумконвой». Також із території країни-агресора для потреб окупаційного угруповання було доставлено близько 2 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів (через Ровеньки та Борисівку). Із початку року таких «гумконвоїв» зі зброєю з РФ прийшло вже десять! 

ГЕРОЯМ СЛАВА!

6 грудня наша країна святкує День Збройних сил України. Саме цього дня 26 років тому Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Збройні сили України». Святкування Дня Збройних сил України було офіційно запроваджено постановою Верховної Ради України в 1993 році. Згідно з Конституцією України, ЗСУ повинні обороняти Україну, захищати її незалежність, територіальну цілісність та недоторканність, стримувати будь-яку збройну агресію проти нашої держави, охороняти повітряний та підводний простори. Нині у Збройних силах служать майже 250 тисяч осіб, серед яких, зокрема, 56 тисяч жінок. А за період із 2014 до 2017 років 6 тисяч жінок воювали в АТО, 107 із них отримали державні нагороди. Ми вітаємо наших військових і безмежно їм вдячні. Зичимо міцного здоров’я та успіхів кожному, пам’ятаємо і шануємо загиблих героїв.