ВР ухвалила за основу законопроект щодо розмитнення «євроблях»

14:33, 05.12.2019
ВР ухвалила за основу законопроект щодо розмитнення «євроблях»

Верховна Рада України ухвалила за основу проект закону щодо змін у Митному кодексі, зокрема, врегулювання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією.

 

Відповідне рішення підтримали 311 народних депутатів України.

 

Проект закону №2288 про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481 передбачає створення передумов для комплексного врегулювання питання митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

 

Окрім того, законопроект має на меті забезпечення дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні зазначеного питання.

 

Також парламентарі скоротили наполовину строки підготовки законопроекту до другого читання.

 

Нагадаємо, 29 жовтня у Верховній Раді України зареєстрували законопроект, поданий народним депутатом від фракції "Слуга народу" Олексієм Ковальовим, про розмитнення авто на єврономерах під №2342.



Раніше УМ повідомляв, що штрафи за розмитнення "євроблях" відкладені до 1 січня 2020 року.

 

23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 - про зниження акцизу на легкові автомобілі, а також про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації. Водночас президент звернувся до власників автомобілів на іноземній реєстрації, закликавши припинити акції протестів і зауваживши, що гроші від податків підуть на пенсії.